16 03 2018

Actuaris (3387: ingevuld)


Voor ťťn van onze Opdrachtgevers in het midden van het land zijn wij op zoek naar een Actuaris.

De functie

De Actuaris die wij zoeken focust zich op een actieve bijdrage en verdere professionalisering van het actuariaat. Je maakt het verschil en voert mede regie op de KPI's en de daaraan gerelateerde management informatie. De inhoudelijke focus ligt voor jou als actuaris in het business finance team Schade Particulieren op pricing en rendementsanalyses. Impact maken doe je in het team met de meest omvangrijke particuliere portefeuille van Nederland. Vanuit hoge ambities op het gebied van dynamic pricing kun je als actuaris werken met sophisticated tooling en voorop lopen / bijblijven bij de markt. Iedere actuaris die impact wil hebben, moet hier zijn. Hier heb je direct invloed op prijsstelling, producten en proposities en deel je je inhoudelijke kennis en je ambities met je business partners. Uiteraard draag je daarnaast bij door je persoon en expertise in te brengen in (complexe) multidisciplinaire (verbeter)projecten of investeringstrajecten in een adviserende of sturende rol. Jouw primaire focus is de risicopremie en de actuariŽle kostprijs. Hiervoor analyseer je de schadegegevens van de portefeuille van onze merken. Daarnaast stel je de winstgevendheid van de uiteindelijke commerciŽle prijzen vast en geef je hierover je actuarieel oordeel. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van risico-analyses in Emblem als onderdeel van het pricing team Woon / Varia. Je bent werkzaam binnen de tandem Varia. De tandem bestaat in deze uit de Actuaris, Business Controller en Portfolio- en Productmanagers. 

Het profiel

Wij zoeken een leergierige en nieuwsgierige professional.

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding in een kwantitatieve richting Actuarial science, Quantitative Finance, Econometrie of Wiskunde.
  • Je hebt ruime werkervaring in een complexe actuariŽle functie. Bij voorkeur heb je deze werkervaring opgedaan bij een (schade)verzekeraar.
  • Je bent analytisch sterk. Op basis van je bevindingen geef je heldere adviezen aan de directie en senior management en heb je de overtuigingskracht om je advies impact te laten hebben.
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid, werkt zelfstandig en neemt initiatief. Je bent tactvol, maar zeker niet afwachtend en een sparring partner op niveau.
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid, werkt zelfstandig en neemt initiatief. Je bent tactvol, maar zeker niet afwachtend en een sparring partner op niveau.
  • Je hebt affiniteit met innovatie en data-analytics. Je hebt kennis van en ervaring met geautomatiseerde actuariŽle systemen en software en actuariŽle modellen.
  • Je kan zowel mondeling als schriftelijk een product goed neerzetten en kan je resultaten goed onderbouwen.
  • Bij voorkeur heb je al ervaring met de actuariŽle pricingsoftware Emblem 

Jouw afdeling

Je rapport aan de senior manager van het Business Finance Team Schade Particulieren, dat onderdeel is van het Service Center FinanciŽn & control. Het Service Center FinanciŽn & control is verantwoordelijk voor uitvoering van alle activiteiten op het gebied van actuariaat, financial control, business control, financial reporting en business intelligence voor de gehele Schade en Inkomen keten. De werkzaamheden worden uitgevoerd voor divisies Schade & Inkomen. Binnen de business finance teams voor de Schade en Inkomen ketens zijn naast de eerste lijn actuariŽle werkzaamheden ook de business en financial control werkzaamheden opgenomen. Er wordt nauw samengewerkt om het management optimaal te ondersteunen bij het realiseren van de doelstellingen. Het gehele team bestaat uit +/- 20 medewerkers. Hiervan zijn er 8 actuaris. Dit directe en energieke team is op zoek naar een collega die net zo energiek is als de rest van het team, die veel lachen kan combineren met hard werken en die met zijn sterke communicatieve vaardigheden veel gedaan krijgt. Bij Opdrachtgever staat het klantbelang centraal. Dit betekent dat alleen producten en diensten aangeboden worden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft.